Fullt ös medvetslös-vecka

Har inte bloggat så flitigt denna vecka, Har haft fullt upp med jobb, o ungar mm mm.
Sen var jag ju i Lindas förråd i veckan oxå och hämtade lite "nya" möbler. Så jag har rett om mitt hem oxå. Annan soffa, ny säng, nya köksmöbler och lite annat smått o gott.
TACK Linda för att du tänkte på mig när du bestämde dig för vad du skulle göra med alla dina saker du hade här i Motala.
Allt detta var ju verkligen välbehövligt och nu kan ja till o med känna lite mer hemma-känsla än vad jag gjort innan här. Men jag trivs bäst med smått "övermöblerat" och nu trivs jag i mitt vardagsrum. Jag har egentligen inte mer möbler, men de är lite större och på en gång fick jag mer mysfaktor hemma. Inte så där avskalat o "stilrent" längre. Tycker det är snyggt också, men färger och ljuslyktor till höger o vänster är ju jag...o blommor o lampor.. Inte så mycket Feng Shui här inte nu längre..

I morgon bär det av till Nyköping och western-tävlingar. Ser verkligen fram emot det. Har inte varit på tävlingar sen High Chapparall i somras. Denna gång är det WRAS-SM och Team Race for Joy ska "försvara" sin titel..
Längtar...

Kram Fia

Så skulle man göra ett bra intryck då!

Något nervös efter en natt med alldeles för lite sömn så satt man där o väntade på att det skulle bli min tur.
Men jag kan ju dra det från början.
Vi fick ställa oss i led och gå in i rummet. Samtidigt bockade de av oss sökande i en lista och vi fick en söt liten namnskylt på oss. Sen var det dags för Fotografering. Det var jag ju inte alls beredd på så jag såg ju säkert ut som en liten förskrämd råtta på det där fotot. Glad att jag slapp se det!!!
De berättade en del om företaget och planerna för Motala-butiken och lite hur själv rekryteringen var upplagd. Sen var det ju dags för de personliga intervjuerna. Alltså på ca 5 minuter skulle man sätta guldkant på sig själv och verkligen göra ett bra intryck! Det var verkligen lång väntetid. Jag kom in bland de sista dessutom så det blev en hel del tummande i en claes ohlsson katalog kan jag säga..Nu vet jag att de säljer silikon-lampor. De är okrossbara om de åker i golvet. Bra att veta..
Första frågan jag fick var hur jag fick ihop mitt liv???? Det var den chansen till nytt jobb tänkte jag.. Men å andra sidan behöver det ju inte va negativt att jag har mycket på gång runt omkring mig. Hon kanske ser det driftiga i mig då. I hope so.. De andra frågorna var helt okej och jag hade inga svårigheter att svara på dom. Så vi får se hur det gick om kanske en vecka. Då bör väl de som gott vidare till intervju nr fått sin kallelse. Men det räknar jag inte att jag ska få. Men hoppas ju hur mycket som helst i vilket fall.
Men man ska ju vara nöjd ändå tycker jag. De hade valt ut 100 personer som de träffar idag o i morgon. Men det var ca 700 personer som sökte tjänsterna så egentligen är jag faktiskt nöjd. Det bevisar att jag åtminstone är så pass intressant att jag inte ratas direkt..
Men sluta inte hålla tummarna för det, de behövs fortfarande för jag vill inte räkna bort mig själv helt än..

Gonatt, nu ska jag sooooova..

kram Fia

Intervjuv i morgon!

Shit, nu är jag bra nervös. i morgon kl 9.30 ska jag på info-möte o kortare personlig intervjuv. Undras jag vad de ställer för frågor. Formuläret man fick fylla i när man sökte var ju ganska digert så jag tror det är mest för att få en personlig uppfattning om personerna som dom gör denna intervju..
Men jag vet inte alls hur jag ska förbereda mig. Lär väl ligga o grubbla inatt på olika frågor o svar..
Så snälla alla, HÅLL TUMMARNA nu så jag inte gör bort mig totalt, utan ger dom ett bra o rättvist intryck av mig själv..

Har fått hem barnen redan ikväll eftersom Jens behövde åka iväg o jobba så det bllir tidig uppgång i morgon. Så snart ska jag krypa till sängs så jag är ordentligt utvilad. Har ju varit lite smått bakis idag dessutom då jag var på Pernilla o Christoffers kräftskiva igår. Det var riktigt trevligt och kul. Gick o la mig vid 2 inatt så jag har känt mig lite trött idag. Vinet hade nog inte så mycket med det att göra :o) hmm...

Kram Fia

Ledig idag!

Vad ska man fylla denna dagen med för roliga aktiviteter då? Jag är ledig o skulle definitivt behöva ta tag i det där med att städa mitt hem! Får nog bli det faktiskt. Känns inte alls bra att det är så rörigt. Såg värsta dammråttan under ett litet bord jag har. Den måste definitivt flytta till dammsugaren.
Blev väckt av telefonen i morse. Det var chefen som ringde o undrade om jag ville börja kl 7 i morgon bitti också. Känns väl egentligen lite si o så att jobba 11 timmar, men jag kan lika gärna passa på när jag är barnledig. Jag behöver ju verkligen varenda extratimme jag kan få så jag ville inte tacka nej till det. Så i morgon blir det upp i ottan igen.

Fasen, jag har getinginvasion här hemma . Just nu är det 4-5 stycken som surrar i vardagsrummet. Slöa o dana är de oxå. Är det inte dom som är mest benägna att sticka?
Nej nu ska jag gå ut o gå en låååång härlig promenad med Bellisen.. Sen ska jag storstäda mitt hem!!

kram på er/ Fia


Besviken o ledsen...

Jag undrar vad jag gjort? Varför jag har förtjänat att bli respektlöst bemött under några veckor nu? O nu har droppen kommit som fått bägaren att rinna över!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag jobbat ett 11 timmars pass och jag är nog övertrött på riktigt nu. Får ingen ro att gå o sova. Grubblar för mycket på både roliga o jobbiga saker just nu. Det jobbiga vill jag inte skriva om här, men däremot skriver jag gärna om det roliga. Jag ska på anställningsintervju den 25:e! På Claes Ohlsson. Jag blev så himla glad när jag fick mailet om att jag var kallad till info-möte o intervjuv. Kl 9.30 ska jag vara där, så håll alla tummar för att det går bra. Behöver verkligen ett jobb med fler timmar så jag hoppas innerligt att jag ska ha nån liten chans. Samtidigt vågar jag inte ha några förväntningar. Jag kanske blir så nervös så jag sumpar hela skiten. Berätta för Thord och han sa att det var bara bra om man var lite nervös. Man skulle inte gå in o verka alldeles för självsäker. Han borde ju veta som själv har anställda. Kändes bra att höra för då gör det kanske inget om jag blir lite nervöst fnittrig och kanske stammar lite grand.. hihi..
Sofie o Petra ska dit oxå. Skulle vara lite häftigt om vi lyckades få jobb där alla tre. Vi vet ju att vi funkar bra att jobba ihop. Men det skulle ju kännas lite surt om nån av dom får det o inte jag. Men så är det ju. Det måste man ju ändå ha i beräkningarna att det kan bli så. Undrar vad Pia gör om både Sofie o jag slutar på Guldfynd. Då tycker jag nog faktiskt lite synd om henne. Inte lätt att lära upp två nya.
Men, men, det är faktiskt smällar Iduna får ta när de inte kan erbjuda oss fler timmar.. Jag för min del har inte råd att jobba kvar så jag har inte så mycket annat att välja på än att leta nytt jobb..

Nä nu ska jag nog försöka sova lite. I morgon ska jag göra lite Claes Ohlsson-research, så jag åtminsone vet vad de säljer på företaget jag sökt jobb på. Kan ju vara bra..

Kram Fia

Snart dags att börja lyda väckarklockan..

Ställde den på 8 i morse. Tänkte att det är nog bäst att gå upp då, så jag verkligen hinner tvätta det jag inte hann igår och så att jag får ut så mycket som möjligt av dagen..
HA HA...det var ju dagens skämt!!! Kl 10 började jag att vakna till lite. Väckarklockan den stängde jag av snabbt som tusan när den plinga och vände mig om o somna om igen..
Så blev det med den tvättningen. Slänga in det sista i all hast o så köra på ett snabb-program så det åtminstone blev renare än det var innan jag putta in det i maskin.
Kl 12 skulle jag vara hos Lillan o kolla när Equi-terapeuten gick egenom en del av hästarna. Blev ju stress, stress o åter stress för att hinna med det jag hade tänkt få ut av förmiddagen. Jag använder mina lediga dagar väl tycker jag..
Lyckades iallafall komma någorlunda i tid till Lillan. Var väldigt spännande att se hur terapeuten jobbade. Böjde o bände,tryckte o vred på hästarna. Men hon verkade väldigt kunnig i sitt yrke och det var mycket givande. Skulle nog kanske vara nåt för en annan. Att läsa till Equi-terapeut.  Det kanske jag ska bli när jag blir stor.
Fikade med Lillan efteråt o barnen lekte o stojja lite. Men sen bar det hemåt för att få i sig lite mat. Försökte bringa lite ordning i oredan här hemma också. men det är ju alltid lika dant. Motivationen sjunker enormt när det inte hjälper vad man än gör, för att ett gäng tonåringar och två små huliganer gör allt de kan för att de ska vara trivsamt för deras del. Alltså hur rörigt som helst. Vek iallafall tvätten o la in delar av den o har diskat en miljon glas idag, men resten tänkte jag försöka ta i morgon förmiddag innan det är dags för jobbet. Om jag nu bara kan lyda min väckarklocka o kliva upp ur sängen när den pinglar...
Ikväll nu har Linus varit på fotbollsträning. Efter ett litet bråk o mycket tjafs så gick han med på att åka dit. Han är lite rolig för han säger att han inte vill gå dit och tycker att det är jättetråkigt med fotbollen, ändå ser man hur kul han har när han är där. Han säger själv efteråt att det varit skoj. Men ändå vill han inte dit. Känner mig hemsk som tvingar honom o idag sa jag till Jens att jag inte alls tycker det känns bra. Men Jens tycker att han ska fortsätta säsongen ut... Vad glad Linus blir då som blir tvingad till något han inte vill 2 dagar i veckan..
Men idag gick det bra iallafall o det var ju skönt.
Ronja o jag passade på att åka o handla under tiden. Hjälp vad den ungen kan tjata om allt hon ville ha. Fanns inte en enda avdelning som vi gick förbi utan att hon hitta något som hon ville att vi skulle köpa. Tillslut efter en miljon Nej till alltmöjligt så vänder hon sig om mot "hemsjukvårdshyllan" o säger. Men jag kan väl väl få plåster då för jag vill ha nåt!
Grrrrrr sa mamma då.... Vadå ska bara för att hon ska ha. Skitsamma vad det är, bara det är nåt... Kan bli tokig för mindre känner jag...
Ikväll tog det en timme att få barnen att somna. Övertrötta o överspelta båda två stojja de runt som vilda hönor, sen var de ju tvugna att slå lite på varandra o jäklas lite. Läste en bok för dom och sen blev det en prinsess-saga o då till slut så somna Ronja iallafall. Linus dröjde lite längre men till slut så slockna han med.
Nu tänkte jag undersöka om det är nåt bra på tv...sen bör väl jag gå o nanna med egentligen. Ska verkligen försöka att gå upp i tänkt tid i morgon..

Kram Fia

Regn, regn, regn...Trött, trött, trött...

Usch vad trött jag blir på detta väder. Det bara regnar hela tiden o jag blir så himla seg av det. Ingen extra energi överhuvetaget får man. Blir snarare tömd.
Som idag. Jag har jobbat i 3½ timma idag, och var skit-trött efteråt. Men det är ju egentligen ingenting. När jag åkte till jobbet var det jättefint o solen sken till o med, men när jag gick därifrån så var det mulet o grått..
Nåja, hoppas det blir fint i morgon då. Hörde talas om att onsdagen skulle bli fin..

Ikväll har Ronja varit lite bökig att få att sova. Linus var väl inte heller särskilt trött, men han trilskas iallafall inte, utan ligger kvar i sängen. Ronja däremot är ju törstig på vatten tusen gånger, sen blir hon kissnödig och sen hittar jag henne i soffan, då har hon bäddat ner sig där. Skrik o gap när hon får lägga sig i sängen igen. Men till slut efter ett antal prinsess-sagor så somna hon...i sin säng. Jag vägrade läsa för henne om hon inte la sig i sin säng och till slut kom det ett Okej då, vi läser väl i min säng då..

Tvättstugan har jag ju ikväll med. Ångrar nästan att jag började att tvätta, för nu är jag så trött så jag skulle kunna somna vilken minut som helst känns det som. Men det är bara att ge sig ner o ta hand om det.

Ska nog inventera mitt skafferiskåp o se om det finns nåt gott att tugga på där...då kanske jag piggnar till lite..

kram kram/Fia

Äntligen är de små hemma!!

Jag kunde inte vänta till i morgon när de egentligen skulle komma hit, så jag frågade om jag inte kunde få hem dom ikväll istället. O det fick jag ju så klart. Så nu ligger mina små o sussar sött i sina sängar.
Jag sov ganska så länge idag och fick skutta in i duschen lite snabbt. Åkte iväg i lämna tillbaka Lillans bil som jag lånade hem igår kväll. Passade på att ta en promenad hem igen med Bella så att både hon o jag fick röra på oss ordentligt. Gick förbi kossehagen vid russingstorp med den enorma tjuren o Bella blev jätterädd o ville inte gå förbi utan att ta en jättestor lov förbi. Han stod precis brevid staketet o titta på oss o Bellisen tyckte han var jätteläskig... Tänkte lite snabbt att om han gör utfall får vi springa...väldigt fort...hu vad stor han är...
Väl hemma kom Jens o hämtade min gamla skruttbil o åkte o lagade den.  Vad skönt det är att bara kunna lämna ifrån sig den så där o få den fixad.
Kl 13 var jag tillbaka hos Lillan för att äta lunch. Blev så mycket rester över från igår kväll så det blev lunch idag med. Det var jättegott! Efter maten skulle Lillan o tjejjerna ge sig ut o rida. Det blev tyvärr ingen häst över till mig så det var bara att bege sig hemmåt igen.
Hade så svårt att somna inatt så jag kände mig lite trött o sliten. Så jag la mig på sängen o vilade en stund. Men så ringde Jens o var färdig med bilen. Han undrade om jag ville följa med när Linus spelade match i Mjölby och det vill jag ju inte missa. Eftersom Jhennifer hade min regnjacka så leta jag fram en extra tröja o följde med. Fågelstalaget är jätteduktiga o de ledde med 2-0 ganska länge, men så ryckte Mjölby upp sig o drog om så när matchen var slut så vann Mjölby med 3-2. Lite synd, och barnen var lite putta men de var verkligen duktiga..
Vi käka kvällsmat tillsammans här hemma o la barnen men sen åkte Jens hem igen. Jag satte mig inne hos Ronja för hon hade lite svårt att somna. Men efter en stund så slockna hon oxå.
Nu drar det ju igång igen med fritids o dagis så det gäller ju att få isäng dom i vettig tid. Nästa måndag börjar ju skolan igen o då måste iallafall Linus ha fått in rutinerna.

Nu ska jag kolla på en film på tv som ser lite kul ut. Vet inte vad det är för nån..

Kram på er/Fia

Ni måste bara få se hur fina de är!!


Datordag har det blivit...

Tala om att fastna vid datorn idag.. Upptäckte när jag kika runt lite på 3:s hemsida att jag kunde ladda ner mina låtar gratis igen (de som försvann när mobilen kollapsa igår). Så det blev några timmar framför datorn idag. Har inte fått hem alla låtar än, för varje låt tar en liten stund, sen strular det o blir nätfel hela tiden. Men jag hittade ett sätt att kunna ladda ner låtarna till datorn också och kunna spela dom. De är kopierings-skyddade och jag har inte lyckats spela dom i datorn tidigare. Men det var visst bara en liten uppgradering som behövdes o vips så fungerade det som jag ville. KUL!!! Äntligen lyckas jag med nåt!!

Fick åka o hämta Jhennifer i stallet för hon mådde dåligt. Då blinkar en röd lampa väldigt envist i bilen, så det blev att ringa till Jens. Som tur  var så var han o barnen ute o gick och var i närheten av stallet. Så jag bad honom stanna till där o kolla vad som är galet, för nu blinkar det konstant.. Det var en himla tur det, för det var kylarslangen som läckte så det fanns inte mycket vatten kvar i bilen. SKIT OXÅ!!!
Det blev en liten snabblagning så jag skulle kunna ta mig tillbaka till Fågelsta. Silvertejp är bra till mycket!!!
Jag hoppas att Jens kan fixa bilen åt mig i morgon, för på tisdag börjar jag jobba o då måste jag ha den.

Hem o se till att Jhennifer börja må bättre och sen gick vi till stallet igen. Lillan o jag bestämde att vi skulle skritta ut en sväng. Vi blev några stycken för Jhennifer o Emma ville oxå följa med. Vi tog en lång skrittrunda på ca 1 timme. Det var verkligen jättehärligt, men fy bubblan vad det killa i hela kroppen när vi kom till stubbåkrarna. Kan säga att det var första gången någonsin som jag ridit egenom en hel stubbåker utan att dra iväg på en galopp. Det var inte lätt kan jag säga och jag blev riktigt sugen.... Men får nog ta det nån annan gång..

I morgon vet jag inte riktigt vad som händer. Jag hoppas på en ridtur...på en stubbåker...i full galopp...

Kram på er/Fia


Fredag....

Sitter här själv gör jag. Jhennifer sover hos Emma inatt. Hon skulle få håret fixat så det ska bli spännande att träffa henne i morgon igen. Klippt o slingad i håret.
I morse kom Linus hit en sväng. Jens skulle till VC och få stygnen borttagna. Längtar efter att få hem mina småttingar nu. Trots att jag träffat dom så saknar jag dom grymt mycket..
Var o tittade när Jhennifer red idag. Såg jättebra ut. Fortsätter det så här ska det nog gå bra på tävlingarna tror jag. Nästa vecka kommer Stina till Lillan och ska ha lektioner med dom som vill, så då får hon ju lite mer coaching innan det är dags. Skadar ju aldrig. Själv har jag inte ridit på ett tag. Hade hoppats kunna göra det i veckan som gått nu, men så hade Tabby fått några mindre roliga sår så vi avvaktar med ridning. Fasen vad jag vill ha egen häst!!!
Min mobil fick rycket idag oxå. Tog lite bilder o en film när Jhennifer red och skulle lägga över dom i datorn, men skiten hängde sig totalt så displayen vara helt vit och jag kunde inte göra nånting med den. Inte ens stänga av den. Tänkte då att om jag tar loss batteriet och sätter dit det igen så fixar det sig nog... men icke... Fortfarande vit displsy. Så det blev en ofrivillig runda in till stan och The Phone House. Killen där stod o predikade om att de som lagar telefonerna ser minsann om jag har tappat den eller om det är fukt i den.. Men jag anslöt den ju bara till datorn!!!!!!! Hallå!!!
Hur som helst gjorde han en uppdatering och efter det så fungerade allt igen. Nästan....
Självklart var ju hela telefonen omändrad, men det är ju inte hela världen. Det värsta är att flera av mina sms som jag gärna sparat ett tag till var borta och många telefonnr som jag lagt in under sommaren var som puts väck. Tack o lov låg alla bilder på minneskortet och det tog jag ur. Men jag trodde jag hade sms:en o de andra numrena på simkortet.
Så ni som läser detta o undrar varför jag inte ringer på ett tag.... Jag har förlorat era nr!!!
Bilderna sen lyckades jag själv sjabbla bort när jag skulle försöka spara ner filmen jag tog på datorn. Hoppsan plötsligt var hela minnet tömt, o inte kunde jag fixa tillbaka dom till telefon igen. Hade ett jättefint kort på Bonnie som jag haft som bakgrundsbild o den är borta nu. Eller den finns ju i datorn, men jag vill ju gärna ha den på mobilen..

Så hela kvällen nu har gått åt till att sortera o rensa bland alla miljoner foton jag har i datorn. Måste spara ner dom på CD utifall att det värsta händer. Ska se om jag hinner med det i morgon..

På tisdag börjar jag att jobba igen. Men det blir en skön o lugn vecka. Jobbar tisdag, torsdag o lördag. Lagom pass så här i början.
På måndag ska jag, Sofie o Pia ha picknick i varamon. Vi vann en picknickkorg för 450 kr på jobbet för att vi klarade budgeten under vårkampanjen. Ska bli gott. Medelhavsbuffé har vi beställt....

Nä det kanske är natt nu...

kram på er/ Fia

Slödag o pizzakväll

Ingenting av det som jag hade tänkt att göra idag blev gjort. Men det var mest bara såna tråkiga grejjer som att städa ordentligt som jag hade tänkt. Jag lyckades bara få väck tvätten som jag hade occuperat ena soffan med. Alltid nåt!
Jag var duktig o lagade mat vid ganska normal lunchtid också o det var inte illa bara det. Men sen blev sängen o boken alldeles för frestande så jag hamnade där. Slumrade förstås till en liten stund med o det var skönt. Men är det ledigt så är det o då tycker jag att det är helt okej att slöa lite.

På eftermiddagen åkte vi ut till stallet för Jhennifer hade enorm längtan att få rida på Joysan. Men så upptäckte vi att hon tappat en sko o var lite uppfläkt så det blidde ingen ridning. Hoppas att hovslagaren kan komma fort nu bara så Joy slipper att gå med bara tre skor alltför länge.
Vi var kvar hos Lillan och Camilla åkte iväg med de stora tjejjerna o hämtade pizza. Det var gott! Som vanligt springer klockan iväg i ilfart så vi var inte hemma igen förrän sent sent..

Nu blir det sängen för i morgon fm ska vi åka till Linköping med Lillan o Camilla o tjejjerna. Jag ska inte handla något speciellt utan hänger med för att det var så länge sen jag var på ikea-huset. Jhennifer ville visst till hööks för att köpa glitterspray till Joy. Hon kommer visst vara riktigt stylad på nästa tävling. Hela hästens outfit är nogrannt planerad nu. Men det är klart, det är ju jättekul att förbereda o grejja o så..

Kram på er/Ann-Sofie F


Semester igen....Skönt!

Äntligen så var den hiskeliga jobbarveckan över o jag har semester igen.. En härlig (förhoppningsvis) vecka med lata dagar.
Har inte hänt så vansinnigt mycket under veckan. Har mest jobbat tycker jag o varit ganska trött när jag kommit därifrån. Men jag tog tag i mina promenader iallafall och gick bort till Lillan o red vid ett par tillfällen. Det var ganska skönt att gå faktiskt.  Men häromkvällen fick jag skjuts hem för klockan blev så mycket.

Igår var vi iväg till Råssnäs hundbad. Jag med min Bella o de andra med sina hästar(!!). Var lite kul faktiskt. Det var en hel del folk som stanna till o titta. Inte så vanligt med hästar inne i stan så där, men det verkade ändå ganska uppskattat.
Efteråt vankades det pizza o det var smarrigt. Iallafall fram till dess att Moa fick för sig att jag stoppat en pizzabit med en fluga på i munnen. Det blev en tur till toaletten när jag fattat att hon nog inte drev med mig o sen hade jag ingen aptit. Tack o lov hade jag ju varken hunnit börja tugga ordentligt eller svälja så jag behövde bara spotta ut det. Jag såg för övrigt ingen fluga i maten... den hann nog flyga iväg utan att Moa såg det, men jag kunde inte äta mer för det..

Idag har Jhennifer kommit hem ifrån sin pappa. Så nu är lugnet här hemma som bortblåst igen. Men det är skönt ändå att ha nån av dom hemma. Jag får vänta en vecka till innan de andra små busarna kommer..

Har haft ont i huvudet o varit bängtrött ända sen jag kom hem från jobbet, o nu ikväll när jag kom inför dörren så kom jag på varför. Min doftranka blommar o det luktar jättestarkt. Från bara 1½ blomklase. Så nu blir den utkastad på balkongen faktiskt. Är lite känslig för vissa blommor sådär o doftrankan funkar visst inte alls.

I morgon ska jag sova lääänge för att ta igen all förlorad morgonsömn från den här veckan.. o nu ska jag glo på film..

kram på er/Fia

RSS 2.0