Tusen Tankars Tid...

Klockan är 04.21 nu. Jag har legat vaken i en timma och kan bara inte somna om. Nu tröttna jag o gick upp. En massa tankar som far runt som galningar i huvet på mig. Konversationer som jag allra helst  egentligen skulle vilja ha personligen. Men jag vet ju att när jag väl träffar den jag skulle vilja säga en miljon saker till så stockar det sig både i huvet o i halsen och inte ens hälften av allt jag skulle vilja säga kommer fram. Nu när jag har konverationen i huvet får jag iallafall de svar jag egentligen skulle vija höra, men sanningen är väl egentligen den, att de är de svar jag inte skulle fått. Men jag förstår inte, kommer jag nånsin göra det? Men hur kan man radera ett halvår av sitt liv bara så där? Jag har försökt. tro mig, men det går inte. Det gjorde alldeles för stort intryck på mig. Men nu gör det bara ont.
Det svider ganska rejält när ens stora farhågor och det som man fått sagt till sig att "det kommer aldrig hända" plötsligt har hänt. Man står mitt i det och man känner sig både lurad, besviken och tvärblåst. Var jag dum som litade på orden? Ja jag var väl det, jag borde ju veta bättre egentligen. Det har ju redan livets hårda skola lärt mig... för länge sen.. Men det är väl så, man blir upp över öronen förälskad och man tänjer lite på sin bubbla och allt känns såå bra. Tills allt bara rasar en regnig dag i en skog.
Plötsligt har tilliten till allt ramlat ner på noll igen. Var tog glädjen vägen? Vart tog känslan vägen? Varför är det bara tomt och tyst nu? Och varför måste sånt här komma ikapp mig när jag egentligen skulle behöva sova. Alla dessa varför?? Jag kommer inte få några svar på det iallafall.
Så skönt det skulle vara om jag oxå bara kunde gå vidare och låtsas som ingenting. Jag skulle slippa så mycket då. Men av nån anledning så vill inte de högre makterna att just jag ska få gå den lätta vägen när det är något som sker. Den är visst alltid lagd för alla andra utom mig. För av nån anledning är det alltid jag som står med söndersmulat hjärta, sårade känslor och ilska över att saker aldrig blir som jag skulle bli lycklig över..

Time to say goodbye!!

Idag har vetrinären varit o besiktat, vaccinerat o chippat alla valpar. Fick mycket lovord för hur fina valparna var. Kändes kul att höra. Men nu så har man ju kommit dit då det börjar bli lite jobbigt. Det är dags att skiljas från de små liven. Ikväll har Buddy och Bianca flyttat till sina nya hem. I morgon åker merparten av valparna till sina nya hussar o mattar. Kommer få så fullt upp i morgon med badande o pussande o kelande..
Bör nog gå o lägga mig tidigt tidigt ikväll så att jag är pigg o alert i morgon. Kl 9 kommer de första köparna..

Men nu ska jag sätta mig i soffan med en bunke popcorn o kolla lite på tv. Bara slappa lite.. Det samlar väl energi det oxå :o)

Kram kram kram

Alla valpar sålda nu :o)

Idag blev den sista valpen med matte o husse! Känns ju jättebra det här. Bättre än förra kullen då jag faktiskt hade två kvar till salu när leveransdagen passerat. Jag är supernöjd! Har raderat alla annonser ikväll, det kändes bra.
På torsdag kommer vetrinären o besiktar o chippar o så. Sen på fredag är det dags att börja leverera valpar. Då kommer det minsann att trilla tårar skulle jag tro. Det tar några valpar innan man vänjer sig o stålsätter sig inför avskedet. Jag vet ju att de kommer till bra familjer allihop..

På gång att kolla på kattunge är jag ju. Har beslutat mig för att skaffa en kissekatt till nu när vi ska flytta ut på landet. Vet inte om Cicci kommer klara av alla möss själv nu när hon är lite till åren. Hon kan gott o väl få unna sig att pensionera sig på den fronten. Visst kommer hon ta möss o så, men jag känner att allt behöver ju inte hänga på henne.. Har en listvän som har en kull kissungar så vi ska åka till henne o se ut oss en...Eller om kissungen väljer oss då förstås. Har bestämt att jag ska ha en tjej iallafall. Sen får vi sterilisera henne o så vi slipper få fler kissungar :o)

Idag blir Jhennifer 15 år! JÄTTEGRATTIS till dig min älskade unge!!!
Ny moppe har hon fått o hjälm o sånt. Hon är superglad. Har ringt o grattat henne för hon är ju hos sin pappa i skåne o firar födelsedag. Har saknat henne massvis idag..

Idag var jag med om värsta rodeotrippen :o). Lillan o jag var ute o gick med deras unghäst Solano. Med sadel o träns. Lillan frågade om jag ville prova att hänga på honom samtidigt som hon ledde honom och det ville jag ju gärna. Solano däremot var väl inte riktigt lika med på noterna, för det tog inte många steg innan busen börja bocka. Så på backen hamna jag :o) På fötterna som tur var, men jag fick några magpumpningar av sadeln så det var ju bara att hoppa ner när han börja. Men upp igen direkt. Kunde inte hålla mig för skratt när han började bocka igen o jag blev tvungen att hoppa ner. Eller hoppa o hoppa, man hoppar väl inte så mycket när man hänger rakt över en häst, men ni förstår kanske. Tre eller fyra gånger höll han på, sista gången gick han några steg så gick jag ner självmant utan krumbukter. Sen gick vi en bit till så gjorde vi om hela proceduren. Då hade han nog förstått att det inte var någon större idé att bocka o fjanta runt för han protesterade inte det minsta. Av igen o berömma o sen upp en gång till. Samma resultat då med. Han skrittade fram lungt o sansat. Då var det bara att avsluta dagens övning o ge massor med beröm.
Nästa gång ska han få en bredare sadel på sig så jag ligger bättre på honom. Det tackar jag för eftersom jag var typ inkilad mellan hornet o bakvalvet, Gjorde skapligt ont i magen när han börja bocka. Men det gick fort över o jag hade verkligen roligt. 

Nu är det TV-tajm!!

Kram kram

Det rassla till...

O nu har jag bara två små bäbisar kvar till försäljning. Balto och Bolibompa. Det känns ju jättebra tycker jag. Ska slänga ut en radda annonser till i ett par tidningar så hoppas jag att de två har fått varsitt fint hem dom med.

Var hos Stina igårkväll och träna Team Sorting. Bara för kul skull, för nu finns ju ingen tävling i sikte. Var skönt att äntligen få rida lite igen. Var ett tag sen nu eftersom Joysan inte är ridbar. Låna Maya och nu har vi ridit in oss lite på varandra hon o jag så hon var faktiskt mycket mycket trevlig att ha att göra med. Trots att det fanns kor som vi skulle flytta på :o)
Men jag gjorde så att jag red egenom lilla hjorden ett par gånger, medans vi vänta på att få gå in i fållan så hon fick bekanta sig med kossorna. Det kan ju ha gett resultat eller också var det bara en bra dag..

Jhennifer har åkt till sin pappa nu. De kom upp o hämta henne igår, så nu ska hon äntligen få ta sitt moppekort och få sin moppe i födelsedagspresent. Hon blir ju 15 på måndag. Jisses vad tiden går..

En vecka kvar på semestern.... Det känns ju mindre bra... Det är skönt med semester, fast vädret kunde ju ha varit mycket mycket bättre. Har inte varit o badat en enda gång i år..Trist..

Kram  


Börjar det lossna??

Ja kanske, jag hoppas det iallafall. Alla annonser verkar nått ut nu och äntligen har det börjat ringa en hel del på valparna. Jag blir lika glad varenda gång det ringer ett nr jag inte känner igen. Nu har jag "bara" 6 valpar kvar. I morgon kommer det ett par o kollar och på tisdag har jag ett annat par inbokat. Så väntar jag på samtal från en som skulle höra av sig om tid att kolla på de små godingarna. Jag hoppas att hon ringer igen, men det vet man ju inte.

Idag har jag varit o kollat på Jhennifer när hon red. Hon åkte på 2-dagars ridläger hos Stina igår och idag skulle de få testa att hantera kor till häst. Hon tyckte det var jättekul och det är det ju absolut. Tråkigt nog har Joy blivit halt så hon fick rida Maya idag. Undrar vad som hänt med Joy?

I övrigt är det väl extremt rörigt i mitt lilla liv just nu. Känner hur stressen över allt påverkar mig och jag känner mig sliten. O jag har semester!!! Då ska man ju njuta av tillvaron att bara vara...
Men jag får ta den senare sen. Har ju en vecka kvar att ta ut och då ska jag nog bara njuta av mitt nya hus faktiskt :o)
I morgon åker Linus o Ronja till pappa. Jag kommer sakna dom massor eftersom de har varit här i 2 veckor i sträck nu, men samtidigt så kommer mitt dåliga samvete att lätta en del, eftersom jag inte har haft så mycket tid att hitta på saker med dom. Vi var till busfabriken en dag, men det känns väl som man skulle vilja göra mer. Jag hade tänkt att vi skulle åka o bada o såna härliga grejjer, men vädret har ju varit väldigt tråkigt.
Men jag får nog låna dom lite då o då om jag skulle vilja,,

Nu ska jag gå o sova för jag är trött som bara den...

Regnar bort..

Vilken supertrist dag vi har idag. Regn regn o åter regn. Så idag har det blivit en städ o tvätt-dag. Har inte kommit så långt visserligen, då jag känner mig så seg så allt går på halvfart. Men jag är igång iallafall..

I morgon blir valparna 6 veckor. Stora som sjuttsingen har de blivit. Busiga, härliga, keliga, pussiga o lite bitiga är de. Allt på en o samma gång.
Har annons ungefär överallt, men det är tydligen inga tider o sälja valp på. Tyvärr. Väldigt svalt intresse, men jag hoppas att det vänder snart. För vem kan egentligen motstå dessa godingar??






Måste ju bara visa hur stora de blivit

Egentligen borde jag ligga till sängs o sova för länge sen, men jag satt o la ut valpannonser på nätet när jag kom på att det var ett tag sen jag skrev om valparna här. .Nu har de ju hunnit bli 5 veckor gamla. Superdupersöta o jättebusiga är de. Kolla får ni se..







Ranch Horse Challenge 2009

Så var årets upplaga av Ranch Horse Challenge över. Jag har haft det så himla roligt. På torsdagkvällen deltog jag i min första kossegren-tävling. Team Sortingen gick faktiskt över min förväntan. Jag var förberedd på att inte få ut en enda kossa men sammanlagt lyckades Lillan o jag få ut 5 stycken. Visserligen blev vi nollade i första heatet, men ,So What, vi fick iallafall ut två stycken innan det smet en i förväg :o)
Vädret var helt underbart soligt. Visserligen på snudd för varmt. Men med AC i förtältet och massor massor med vatten så klarade man det också.
På söndagen kom Linus o Ronja ner också. Dagen var avsatt för att gå inne på nöjesparken med barnen. Ronja gillade inte allt pangande o blev jätteledsen vid stora Western-showen. Så Lillan tog med henne o Moa till husvagnen istället. Efter maten gick Camilla o jag iväg med barnen så att de fick bada, medans de andra packa ner förtält o packa in i bilarna. Vi var hemma ganska sent på kvällen. Trötta som bara den..
Här kommer några bilder att kika på:











Första kossan är urskiljd ur flocken


Lillan o Fia på väg in för att köra 1:a heatet

RSS 2.0