10 Bäbisar har sett dagens ljus!

Igår kl 16,06 föddes den första valpen och idag kl 8,50 kom den sista. men eftersom de flesta föddes under fredagens dygn så blir deras födelsedag den 29/5 09 för allihop. En jobbig o utdragen förlossning var det för Bella men alla valpar överlevde. Den sista med en hårsmån. Men tack vare Lillan så klarade sig den oxå. Vi fick 6 hanar varav 3 av dom var schäfertecknade o 3 svarta med vita tecken på bröstet. 4 tikar varav 1 var schäfertecknad o 3 helsvara utan nåt vitt på. Kan bli klurigt att se skillnad på de tjejjerna sen. Just nu varierar de i storlek, men jag hoppas att jag lätt kommer kunna hitta skillnader på dom sen.  De är iallafall ursöta allihop och jag har fått jättefina bilder på dom som Lotta har tagit under hela förlossningen. Några kan ni se här i bloggen.
Bella är en stolt o duktig mamma som verkar återhämtat sig ganska bra efter den jobbiga förlossningen. Hon är avslappnad och pysslar om sina småttingar med kärlek

Denna lilla kille kom först. Han föddes på sin mammas madrass nedanför mattes säng.

Ibland kan det vara svårt att få ut dom o då får man hjälpa till att dra lite grand.

Visst är han lite lik Cheapy-fåret i tele2 reklamen. vi hade lite kul åt det..

Visst är hon bedårande söt. Blir nog kanske en Brummelisa där..

Den enda i sitt slag faktiskt. Hon var den enda schäfertecknade tiken i kullen. Supersöt!!

En stolt mamma med sina 10 bäbisar. Mätta o belåtna! Visst ser det mysigt ut?!



Kan det va på G tro..

Har tempat min Bella o ikväll vid 7 var hon nere på 36,7 grader. Hennes normala ligger ju straxt under 38 grader så jag tror faktiskt att detta är tecknet man väntar på. Att tiken ska gå ner i temp. När hon är nere så kan man räkna med att förlossning startar inom 12-24 timmar.. OOUUIIIIIIIIIIIIIIIII
Det innerbär ju att i morgon nån gång sätter det troligtvis igång. Har grejjat iordning Jhennifers rum och plockat fram lite sånt som kan va behövligt vid en valpning. Nu är det bara lådan vi väntar på och den kommer i morgon fm. Den skulle kommit ikväll egentligen, men det kom annat emellan så det fick vänta. Hoppas bara att Bella väntar. Men det tror jag nog. Hon gör nog som sist i vilket fall som helst. Försöker föda sina valpar på sin egna madrass.
Ja vad ska man säga...Inget är som väntans tider :o)

Idag har jag äntligen skrivit kontrakt på huset. Känns bara så bäst. Skrev under uppsägningen på lägenheten oxå. Men för säkerhets skull ringde jag till hyresvärden o sa att jag skrivit under uppsägningen from idag. Jag skulle skicka kontraktet via post för han visste inte när det kom nån ut hit för att hämta upp det. Så mamma fick med sig det så skulle hon posta det när hon kom in till stan. Då har dom det i morgon.
Nu blev ju längtan efter flytten ännu starkare för nu vet jag ju att det är mitt. Hur ska jag ORKA vänta?????

Nu ska jag ta vila mig lite ifall att det blir en valpvakarnatt...

kram kram


Bara 4 dagar kvar nu!

Å vad jag längtar. Det är inte långt kvar nu tills Bellas valpar kommer. Hon är så himla söt med sin enorma mage. Men jag tycker samtidigt lite synd om henne. Hon ligger mest o flämtar nu när det har varit lite värme ute. Hon får knappt plats med nån mat i magen så hon äter inte mycket alls. Men det tar hon igen sen när det väl finns plats i magen igen.
Gissningsleken har börjat på hur många det kan vara. Jhennifer o Linus tror på 9. Ronja pratade om 5 stycken i början, men nu när jag frågar henne får jag det kloka svaret - Hur ska jag kunna veta det? Hmm, hon är lite rapp i munnen min lilla 5-åring. Själv gissar jag på 7 stycken. Men som vanligt har jag väl fel..
På fredagkväll kommer Lotta hit. Hon ska vara med under valpningen så hon sover här hos oss. Hon ska först o främst agera fotograf men självklart kommer ju hon assistera oss om det skulle behövas..
I veckan nu ska jag fixa Jhennifers rum till Bella. Hon får det ju lite förspänt nu med ett alldeles eget rum min lilla vovvsing. Håll nu alla tummar för att allt ska gå bra o att alla valpar lever o mår bra när de kommer ut..

Kram o gonatt

Halmstadsbesök o lite annat smått o gott!

Ikväll kommer Anna o Felicia hit från Halmstad. Ronja har längtat, längtat och åter längtat efter sin kusin. Ska bli riktigt roligt att få hit dom igen. Var så länge sen nu. Har lite systerabstinens faktiskt. Är inget direkt planerat för helgen utan det blir nog mest "bara vara". Behöver man ibland.

Igår blev bilen färdig-reparerad. Nya bromsar och fastskruvade tändstift o lite sånt är fixat. Vad bra det är med händiga grannar som kan hjälpa en med sånt. Så nu behöver jag bara få ordning så sommardäcken läggs över på fälgarna och på bilen,så kan jag besikta bilen sen. Då får man väl se om de hittar en massa andra saker att anmärka på. Skulle inte förvåna mig det allra minsta faktiskt. Men jag hoppas innerligt att allt är okej.

Jhennifer åkte ner till Bökeberg i Malmö idag. Hon följde med Thord ner, han ska tävla där. Kan vara bra för henne att komma ifrån stan o "kompisarna" några dagar. Då kanske hon kommer ner på jorden igen. Efter de här tävlingarna är det dags för henne att på allvar börja träna inför tävlingen på HC i sommar. Skulle hon ju egentligen gjort för länge sen anser jag, o jag har tjatat o legat i. Men ja, jag vet inte om det äkta intresset finns där längre. Hon säger att hon vill o hon är tokig i hästen, men sen händer det absolut ingenting. Men hon lär bli varse att goda resultat inte kommer av sig självt utan att man måste jobba lite för att det ska bli bra.
Jag måste oxå sätta igång, Så fort gipset är borta så ska jag banne mig upp. Det får helt enkelt bli en del i min rehabilitering av foten. Jag längtar grymt efter att få rida igen..

Nu är det bara 9 dagar kvar tills Bellisen får sina valpar. Låg o gosa med henne igår o kände på magen på henne. Uj uj vilken fart det var på de små liven. Eller iallafall det lilla livet som sprattla mot min hand :o) Jag tror Bella börjar tycka att det är väldigt tungt nu. Det syns när hon häver ner sig o när hon ska resa sig upp igen. Man blir väldigt full i skratt när man ser henne sitta som vanligt, för hon kan inte sitta ihop med bakbenen längre utan de spretar ut åt sidorna och så kommer magen som en stoooor ballong däremellan. Nästa vecka är det dags att börja göra iordning Jhennfers rum. Fixa hem valplådan o lite sånt. Leta fram handukarna o plasten. Ja fixa o dona lite inför den stora händelsen.
Igår fick Yvonnes Humlan sina valpar hemma hos Lillan. 5 små sötisar.. Snart ska jag förhoppningsvis få titta på dom. Tingelings valpar är ju ett par veckor nu och de har öppnat sina ögon såg jag när jag var där häromdagen. Supersupersöta!! Aaaahhh vad jag längtar!!!!

Latardax nu då.. Kram!

Många nedräkningar nu alltså!

Nu har jag nedräkning!! Till tre olika grejjer o jag ser fram emot dem alla tre massor!!
Först ut är Bellas valpning.. Den 30 Maj är det dags och hon liknar mest ett hängbuksvin med alldeles för långa ben just nu. Jisses det är ju 2 veckor kvar!! Hur ska hon se ut när valparna har grott färdigt i magen på henne??? Jag undrar hur många det är. Linus trodde på 9 men helst ville han att det skulle vara 12 st. Hjälp, nej så många vill jag inte ha. Det var fullt tillräckligt med de 11 hon hade förra året. En 8 stycken skulle nog vara lagom mängd tror jag. Helst inte fler.. Men vi får se.. Spännande ska det bli och alldeles alldeles uuuunderbart med valpar igen..

Näst ut är den stora händelsen av att jag äntligen ska få mitt ben befriat från gipset. Gissa om jag är trött på denna klumpighet och dessa jävla kryckor. Att aldrig kunna göra något själv och hela tiden ha händerna låsta. Jag känner mig som en invalid riktigt ordentligt. Men snart så.. Den 1 Juni tas det bort och då blir jag lite rörligare iallafall. Jag kommer nog inte kunna gå helt utan kryckor direkt, men bara det att jag _får_ sätta ner foten på golvet kommer ju kännas bäst. Kommer kanske kännas lite läskigt i början men det är ju bara att hugga i och börja gå på foten direkt. Lite försiktig kan man ju vara. Det är ju läkt då iallafall, men jag har ju inga muskler kvar i vaden och så. Har även sett att mitt vänstra lår är lite tunnare än det högra, så musklerna är nog påverkade även där. Träning träning...
Jag längtar upp på hästryggen!!!!


Den sista grejjen som jag har nedräkning till är nog egentligen den största av dom. Vi ska flytta till ett hus på landet!!! Helt underbart!! Jag blev erbjuden att hyra detta hus o det ligger ungefär 2 -2,5 km härifrån. Jag funderade en del och fråga om kostnader o så och så funderade jag lite till. Till slut bestämde jag mig för att jag ville titta på det. Om det skulle vara så att det kändes bra, alltså verkligen rätt hemma-känsla inföll sig så skulle jag nog tacka Ja.  När jag kom dit blev jag nästan tårögd. Det var ett Uggletorp!! Jag hann bara komma till uppfarten till huset så kände jag att det var hemma. Väl inne i huset så var det ingen tvekan om saken alls. Det var "mitt" hus. Det som var väldigt skumt och som jag tror är en bidragande orsak till att jag verkligen föll för det, var att planlösning på botten-våningen var exakt likadan som i Uggletorp.. Det måste ju bara betyda att det är där jag ska bo. Jag har helt enkelt hittat hem. Äntligen!
Lägenheten ska sägas upp innan månads-skiftet och flytten bär av till 1 september. Troligtvis kommer vi få flytta in nån vecka eller kanske två tidigare. Min blivande hyresvärdinna hade funderat o tyckte att det kunde vara smidigare för oss att få flytta in innan skolorna börjar och det håller jag ju med om.
Oj höll ju på att glömma att berätta att det finns ett stall där med. Jättefint. Så förhoppningsvis ska vi kunna ta det i bruk också. Hästhagen är precis utanför tomten :o)

Kolla in mitt fina hus!

Kram o puss o allt!! Fia

Här ska jag o barnen bo!

Lotta kliver runt på uppfarten och inspekterar :o)

1 Maj - Vilken tråkdag!

Jag har nog aldrig haft så tråkigt i hela mitt liv som idag. Helt sanslöst underbart väder ute och dessutom ledig dag för många.  Lotta ringde på förmiddan o undrade om jag ville komma ut till dom och det hade jag ju gärna gjort. Bara ett krux. Jag passar grannens lilla golvmopp! Kan ju inte gärna lämna henne hemma eftersom hon är hos mig för att grannen är iväg hela dan. Så vad har jag gjort då.. Jo legat i sängen o broderat hela dan. Fan, jag har inget liv mer än ihop med mina kryckor! Visst har jag varit uppe flera rundor och även varit ute o solat mig lite grand. Men ingen att prata med eller dricka kaffe med eller nåt. Skit trist. Idag har jag varit ganska begränsad dessutom för jag har insett att det inte bara är min hälsena som dragit ihop sig under det felaktiga gipset. Det är ju även vad-muskeln och den stretchas ut konstant hela tiden nu eftersom fotdelen sitter som i ett skruvstäd. Det gör oooooooont! Även bakre lårmuskeln påverkas men det har jag lättare att häva för stunden. Så det är inte så jobbigt.

Bara gnäll gnäll gnäll ni... känner mig som värsta tråkmånsen, men nu ska jag snart kolla på humorgalan på Tv så då kanske det kommer lite gladare miner på mitt ansikte :o)

Kram Fia F


RSS 2.0