Sista dagen i November

Jaha! I morgon är det December.. Vintermånad absolut. Var är snön? Varför faller det bara regn från himlen? Ja ja, snön kommer nog vad det lider o faktiskt så kan den vänta ett litet slag till. Kan va lagom sista veckan innan jul o till efter nyår. Sen får det gärna va bra för den här vintern.. Tycker ju ändå att det är lite mysigt med snö då det ljusnar upp lite mer, men annars så kan det kvitta tycker jag. Längtar ju lixom redan till våren o värmen. Blir mindre o mindre en vintermänniska..
Idag har jag dock varit lite julig här hemma. Pyntat lite mer o fixat upp en gardin i hallen på övervåningen. Blev jättefint. Sen åkte jag o Ronja till Skänninge o handlade lite. Jäst, Mjöl, Saffran (som jag höll på att glömma så jag fick parkera igen o gå tillbaka) O PEPPARKAKSDEG!! Tjohoo nu ska här bakas har jag tänkt idag. Till efter middan.. då började jag undra vad jag gjort när jag lovat Ronja att baka med henne. Hade tappat lusten totalt. Men lovat är lovat så det var bara att kavla upp ärmarna o sätta igång. Men det var ju inte så illa när jag väl börjat. Var faktiskt ganska mysigt. Vi tände ljus o baka så det stod härliga till. Linus tröttna ju som vanligt efter ett tag, men Ronja höll i ganska länge. Så vi baka upp en hel pepparkaksdeg och så har vi gjort lussekatter. I år lyckades jag iallafall inte att överjäsa dom, så de blev faktiskt riktigt riktigt goda.. Undrar om det är kesellan som gör underverk??

Nu har kvällen kommit o jag är ganska trött. Har tänkt att ta mig en tidig kväll. Jobbar öppning till halvfem i morgon så jag behöver samla på mig energi så jag orkar stå där o va trevlig o stå emot illamåendet.
Linus mobil har inte kommit tillbaka än så han ville vara på fritids i morgon. Måste komma ihåg att ringa i morgon bitti o kolla om det är okej. Det är det ju säkert, men ändå. Måste kolla..

Längtar tills på fredag gör jag med. Då kommer ju Jhennifer hem över helgen. Hon har redan gjort klart för mig att hon ska sova hos Kim i helgen. Jaha känns ju muntert.. Men det förstår ju jag med att hon saknar honom massor, men jag hoppas att hon tänker umgås med oss andra oxå.. Så jävla kul är det inte att betala nästan 900 för en tågbiljett o sen inte få ut ett dugg av det själv. Jag är ju inte direkt miljonär o hade verkligen inte räknat med att få detta utlägg nu. Men men..blir några färre julklappar. Så är det med det..

Nä nu ska jag nog krypa ner i sängen. Har två små sötisar där som värmt upp åt mig :o)

Kram o gonatt!

1:a Advent idag!

Nu börjar nedräkningen till jul. Första advent infaller idag o vi får tända det första ljuset. Ska nog göra det med Linus o Ronja ikväll. Om jag lyckas få hem dom vill säga. Jag vill verkligen det för jag saknar dom massor. Men varje söndag som jag har velat ha hem dom har det alltid varit nåt så jag fått vänta till måndagen. :o(
Idag ska jag jobba. Första söndagspasset för i år pga julskyltning i stan. Sen blir det några söndagar till. Det där med helg kommer inte att existera på ett tag. Det blir ju iofs jättegoa pengar, men ändå.. Dom ser jag ju inte förrän i februari..
På fredag kommer Jhennifer hem över helgen. Längtar, ska bli kul, men jag gissar att hon mest saknar sina kompisar så jag inte kommer se så mycket av henne ändå. Hon verkar ha det bra där nere, det är skönt men jag har svårt att släppa kontrollen. Även fast jag måste..för min egen skull. Men har man tagit hand om någon i 15 år helt själv o fullt ut så är det väl inte så konstigt att man inte kan släppa.

Jag tar en dag i taget o inom mig pågår en jävla kamp. Ångesten har fångat mig i sitt fulla grepp eller vad man ska säga. Dagliga attacker som nästan kväver mig. I fredags skulle jag ringt till vårdcentralen för att be om hjälp.. Men jag banga ur.. Orkar inte dra allt, orkar inte ta upp allt till ytan igen.. För jag vet ju att detta inte enbart beror på situationen med Jhennifer utan det är ju så pass mycket större än så..SORG... Men vad har jag förlorat? Mina barn, lycka, kärlek, mitt liv o allt som var viktigt i det...
Men jag tänker kämpa på o inte ge upp.. Jag bara undrar VARFÖR??? Varför jag??? Har inte jag haft min beskärda del redan? Inom mig vet jag ju o har svaret men jag kan inte förstå varför ändå. Är det priset jag måste betala? I vilket liv kommer jag ha nytta av erfarenheterna? Ibland är det skit att vara född medial.. men jag kan inte välja bort det...

Det blev lite depp-blogging det här. Var väl inte riktigt tanken men jag behöver visst ösa ur mig lite. Tur att jag har en blogg att luta huvudet emot.. o lätta själen i...

kram o allt!

Fredag.. snart en vecka till ända..

Har haft värsta rycket här i veckan. Möblerat om o grejjat för fulla muggar. Har behövt ha nåt att göra hela tiden för att jag inte ska börja tänka o känna så mycket. Men det gör man ju ändå har jag insett. Blir fint här hemma iallafall så nåt gott för det ju med sig. Igår jobbade jag igen. Sjukskrev mig i några dagar för att återhämta mig o "slicka mina sår" lite grand. Det gick ju bra men det var ändå tufft. Ett kort pass var det o det var tur för jag hade nog inte orkad hålla fasaden uppe mycket längre..

Idag ska jag äntligen få träffa Linus o Ronja en stund. Ska låna dom o så ska Lotta o jag åka till busfabriken med dom o Filip. Han har fyllt år i veckan o ska inte ha nåt barnkalas så då undrade Lotta om inte jag o barnen kunde följa med dit så han fick nåt med barn iallafall. Ska bli mysigt.. Så idag blir det en liten tripp till Skänninge o köpa en present till honom. Får se vad det blir för nåt skoj.

På söndag är det 1:a advent. Har satt upp alla adventsljustakar o har fina julgardiner uppe. Så jag är redo att tända första ljuset på söndag. Tomtarna ska jag sätta upp lite senare tillsammans med Linus o Ronja tänkte jag. Kan bli en myskväll med dom till det.
Advent innebär ju oxå julskyltning i stan o söndagsjobb. Så på söndag gör jag mitt första pass för i år. Hoppas det kommer mycket folk så det blir att göra hela tiden.

Måste på allvar börja fundera på vad jag ska köpa till barnen i julklapp. Fan det är så svårt med superbegränsad budget för sånt. Men nåt kul ska jag väl kunna hitta på. 1 klapp är ju klar o det är skönt.
Vet inte alls hur det blir i jul heller. Jhennifer är ju i skåne o jag tror inte hon kommer hem till jul. men jag vet inte. Hoppas det för då har hon varit borta såå länge.
Som vanligt är det pappavecka för Linus o Ronja men jag ska kolla om jag inte kan få ha dom över natten o mitt på dan o han har dom på kvällen sen. Förra året hade han över dan o jag var där på kvällen. Så då är det ju faktiskt min tur nu. Vi åker nog till mamma o firar med henne. Jag gör det iallafall hur det än blir med barnen. I år är jag ledig på julafton. Skönt!

Nu ska jag sätta lite fart här o få lite gjort. Har ju rört till det lite med ommöbleringen o måste fixa finslipet nu :o)

Kram!


Värsta beslutet i mitt liv :o(

Jag fattade det igår. Jag gav med mig o bestämde att Jhennifer nu ska ner till sin pappa o vara där ett tag. Blir inte permanent..tack o lov, men för ett litet tag framöver iallafall. Hon är jättearg på mig och det kan jag väl förstå eftersom hon inte vill. Men det måste bli en förändring och detta är ju för allas vår skull. Mest hennes så hon får ett break o kan starta om lite. Bort från stan för att kunna andas o hitta sig själv. Men jag känner mig hemsk. Som en svikare som inte finns för henne i vått o torrt. Även fast jag egentligen gör det. Men jag behöver oxå ett break. Behöver få andas o hämta kraft. För nu har vi kommit till den punkten att jag inte orkar. Har ingen energi kvar. O det måste det finnas om jag ska kunna hjälpa henne. Så nu får pappa ta över ett litet tag o jag kan få vila lite.
Nu har hon precis åkt o jag känner mig tom...

Whooops vad dagarna går fort!

Är ju över en vecka sen jag skrev något sist!!

Ser ni nått nytt föressten??? Tänkte väl det! Kände att jag behövde förändra o förnya lite. Skulle egentligen vilja designa bloggen lite mer, men jag har ju inte en blekaste aning om hur man gör sånt. Så det fick bli ett nytt foto o lite nytt namn på bloggen.. Adressen hit är ju densamma som du märkte..

I helgen som var nu har Jhennifer o jag varit hos Rose-marie o Perra i Ulricehamn. De har flyttat sen jag var nere sist o nu bor de i ett underbart hus 1½ mil utanför Ulricehamn. Jag har bara slappat o slöat o myst. Igår vart det förvisso 2 promenader men det var bara skönt att komma ut o få lite frisk luft i det härliga höstvädret...
Nu är vi hemma igen o det är inte lika skönt. Jhennifer geonomgår ju nån kris o hon har varit hur mysig som helst i helgen. Så kommer hon hem till Motala o personlighetsförändringen tillträder så fort hon träffar nån av sina kompisar. Besviken o lite ledsen blir jag faktiskt..
Hade tänkt ta med henne på bio ikväll o kollat på New Moon. Men hon ville inte. Förvånad blev jag då hon i flera dagar pratat om att hon vill se den. Så jag bokade biljetter till i morgon i stället. Vill inte hon gå då får jag väl se om nån annan är sugen på att följa med. För kompisarna är visst viktigare än allt annan tydligen..

Ska dra igång o ha sittningar nu igen föressten. Var så länge sen, men jag har känt att jag varken haft kraft eller vilja att jobba med det på ett tag. Alldeles för mycket annat som varit rörigt i mitt huvud så det har fått bli så.. Har ju känt mig lite övergiven av andevärlden men har fått sagt till mig att de inte har det så jag testar väl o kör på.. Har min comeback på tisdag. Ska bli pirrigt o spännande...

Nu ska jag sätta mig i mitt vrålåk o åka in till stan o se om jag hittar min dotter.. Hon skulle inte svara när jag ringde sa hon.. Grrrrrrrrrrrrrrr..

kram o gonatt!

Fredagen den 13:e.... Huuuu

Den allmänt kända otursdagen har infallit sig igen då.. Ska man våga utmana ödet o byta trisslotten jag hade vinst på till två nya idag?? Det är en svår fråga som måste funderas på ett litet tag kanske.. Fast å andra sidan kanske det inte spelar nån större roll faktiskt. Jag har ju inte nån vidare tur annars heller så det kvittar nog när jag byter ut lotten. Blir nog inget iallafall. Men bara för att så ska jag byta dom idag. O är det nitlotter jag får så känns det ju helt okej att kunna skylla på att det faktiskt är fredagen den 13:e så det var ju inte så konstigt.. Eller hur??

En tuff vecka har det varit..än så länge. Hoppas lite grand att helgen blir bättre. Var på möte i onsdags. Ett led i att få familjesituationen här att bli lite bättre. Jättetrevliga behandlare som jag verkligen kände förtroende för direkt. Jag öste ur mig...verkligen. Mötet skulle väl egentligen varat i 45 minuter. Men vi satt i 1½ timma. Vi gick egenom o rita upp familjebilden o hur det sett ut sen innan Jhennifer föddes. Hjälp säger jag bara. Att komma ihåg allt. Men det rör ju upp en hel del som man kanske inte är beredd på o det resultera ju i att jag mådde hur dåligt som helst på kvällen sen. Trött var bara förnamnet. Ångest!!! Låg på soffan hela kvällen o bara va. Orka inget annat, ville inget annat. Ville bara vara ifred. Skulle egentligen gått på en rolig Galleriafest, men jag pallade inte med det. Ville inte vara bland en massa folk med ett påklistrat leende o låtsas att livet är underbart roligt. För det är det inte. Livet är piss just nu. Men jag ser ljust på det, måste jag ju göra o nån gång vändet det.. Men när??
Det var tungt att gå o jobba igår. Yr i skallen, snaran om halsen, hjärtklappning o kallsvettas som f-n. Men jag gjorde det, o jag klarade det! Men det var skönt att sätta sig i bilen vid 4 o åka hem.
Huset är min trygghet känner jag..

På kvällen sen åkte jag en liten sväng till Sandra i Vadstena. Vi drack kaffe o snacka lite. Bastian fick följa med för att miljötränas lite. Det gick bra. Han var duktig även fast han gick o rotade en hel del bland Sandras grejjer. Bushund..Han hittade hennes chokladgömma o den får han ju verkligen inte stoppa i sig så till slut stängde vi köksdörren o han gick o la sig o sov.. Funkar inte riktigt att kissa i kopplet än verkar det som. Måste vi träna på för det är ju inte alltid som han kan springa fritt efteråt. Han kissa bra länge när vi kom hem sen..

Anna o de stora barnen kom upp från Halmstad senare igår. Jag har varit hundvakt åt Zäta inatt. Funkar fint förutom att Bella protesterar genom att hitta på dumheter. Försöker rymma den lilla donnan. 1 gång igårkväll, men då kom  hon när jag ropade. Men 2 gånger idag på morgonen. Ilsken blev jag minsann då det bara är dumheter. Första gången hade hon med sig Bastian,men jag såg dom o lyckade kalla tillbaka dom. Men straxt efter drog hon själv. Såg henne då med o fick in grabbarna i huset. Hon sprang ut på stubben en bit bort, så jag såg henne hela tiden. Men hon kom inte när jag ropade så det var bara att knalla ut på nysådda åkern i foppatofflor o gå ner o hämta henne. Sur var jag verkligen när hon kom lommandes mot mig. En jäkla tur för henne att det inte varit regnoväder för då hade jag varit ännu surare. Med lervälling upp till knäna dessutom.
Prata med Anna o sa att det kan nog va bra om hon kollar om Zäta funkar med nya killens hund för jag kan inte ha en hund som rymmer hela tiden i protest. Men Bella är löjlig tycker jag.. Men säkerhet är viktigast. Vill inte att hon springer ut på 32:an o blir överkörd..

Idag blir det jobb igen. Kvällspass.. Hoppas det känns bättre att åka dit idag. Just nu känner jag ingenting..

Kram

Ny vecka nu...

Sitter här vid datorn med en kissekatt i knät. Tiger är så vansinnigt kelig o han pussas så pass. Blir lite svårt att skriva då.. Men nu ligger han o tvättar tassarna så jag får passa på då.

Veckan som varit var en ganska tuff vecka faktiskt. Strulig tonåring som inte vet vad det betyder med regler, lagar o ordning.. Gahh blir så trött på allt skit.
Linus som är känslig blir påverkad så det blir tjafs med honom också o så ovanpå det en febrig Ronja som inget hellre vill än vara nära nära mamma. Mysigt iofs, men ibland behöver jag space... Faktiskt nästan lika ofta som jag behöver ha dom nära nära.. Men det är så det är just nu. När de är hos pappa saknar jag dom grymt mycket o svär över att jag tyckte varannan vecka är ett bra sätt att ha barnen. Nu känner jag annat. Jag vill ha dom hos mig jämt o att de bor hos pappa varannan helg istället. Men det kan jag glömma. O det är väl egentligen så att som det är nu med allt så behöver jag ändå ha den här veckan att hämta lite andan. Inte för att dom är jobbiga utan för att livet är pest o pina just nu. Jag måste orka vara mamma till dom med o inte bara få lägga 200% av min energi på att få Jhennifer att fungera. Det gör hon ju inte iallafall så det är ju rent slöseri med energi egentligen.

Idag tvättas det mattor hos mamma. Har flera stycken som jag behövde få rena. Jättesmidigt att hon kan boka upp den tvättstugan då. Vill ju ha ut mattor på golvet för att bevara lite värme. Igår stängde jag av varenda element i huset. Fick luftvärmepumpen installerad i helgen o det sista gjordes igår. Som det verkar nu fungerar det kanonbra. Jag är ju så frusen så jag drog ju igång elementena ganska rejält o det har väl tickat på kan jag tänka mig. Men det bästa som jag upptäckt nu är ju att jackorna o skorna är varma när jag ska gå ut o ännu bättre är att tofflorna är varma med när jag kommer in igen :o) Helt suveränt ju!
Ska bli spännande att se hur det blir när det är riktig vinter med en massa minusgrader o snö. Fast då skulle jag behöva ha igång elementen lite oxå sa han igår.

Jag trivs enormt bra i mitt hus. Det är fortfarande den här härliga hemma känslan. Lagom avskilt från allt annat. Utan det här huset nu hade jag gått under tror jag. Hade känt mig totalt inlåst i lägenheten..
Här är det lungt o tyst o bara allt det jag behöver nu. Hör en o annan bil eller traktor men vad gör det?
Hundarna o katterna trivs oxå. Cicci jagar råttor som aldrig förr o Bella njuter av att få springa lös. Lite för mycket ibland till o med. Hon har rymt ett par gånger. Men nu var det ett tag sen o jag hoppas att det inte händer nån mer gång.. Blir ett rasthägn till våren som de kan vara ute i utan att jag nödvändigtvis måste vara med ut..

Ikväll är det kick off på jobbet, ska gå egenom julkampanjen. Den roligaste tiden på jobbet börjar snart, synd bara att jag är så Off så att jag inte riktigt ser fram emot det som jag brukar göra.. men det kommer förhoppningsvis. Men en sak kan jag säga. För första gången på flera år ser jag fram emot o längtar efter att få advents o julpynta.. Det trista är att jag insett att jag inte har plats för nån julgran :o) Men det löser jag nog då..

Kram

Det snöar!

Var ute med hundarna precis. Tyckte att dagen är pissigt svinkall o gråtrist! Men så såg jag ju att det singlade ner små vita flingor.. SNÖ!!! Det är ju iofs lite mysigare men fan, nu är det vinter! Jag som ständigt går o fryser. nu kommer det ju bli ännu värre. Vilken tur att jag får luftvärmepumpen installerad på lördag. Den behövs!

Igår var jag i Norrköping på utbildning med jobbet. Det var jag, Sofie o vår nya tjej Linn som åkte. Var jätteroligt faktiskt. Hade det riktigt bra o åker gärna på fler utbildningar om det ska vara så här kul. God mat fick vi efteråt oxå. Vi käka på Thai-buffe i en resturang på Ingelsta köpcentrum. Utbildningen hölls där. Kanongott verkligen.
När vi var klara gick v Motala-tjejjer o tog en kopp kaffe på maten innan vi åkte hem. Jag passade på att träffa moa som jag gick i gymnasiet med. Var himla roligt att träffa henne. Hon bor i Kolmården så det var inte så långt för henne att åka. Vi han med ett bloss o snacka lite. Sen var det dags att åka hemmåt för att lämna tillbaka bilen vi lånat. På vägen hem ringer Annika från dagis. Ronja hade däckat på soffan i feber. Nära 39 grader. Så idag vabbar jag med henne. Får se om det blir i morgon med, men troligast är att det blir så. Som det ser ut nu iallafall. Hon var vaken i drygt en timma efter att jag väckt henne på dagis igår o sen däcka hon o sov till kl 8 idag. Sen dess har hon legat på soffan. Det brukar alltid vara full fart på henne och hon klättrar både högt o lågt så det märks verkligen att hon är dålig. Det är så lungt här även fast hon är hemma :o)
Jag känner mig faktiskt inte helt kurant heller. Har haft huvudvärk från o till i några dagar nu och känner mig allmänt urrig helt enkelt. Men sjuk vill jag absolut inte bli nu. Det räcker med Ronja. Jag får passa på att vila upp mig ordentligt med nu när jag ändå måste vara hemma med henne.

Ska nog kolla om jag kan lyckas få lite liv i vedspisen här hemma. Sist gick det bra...efter ett tag o efter rejäl vädring i huset. Fick väl inget vidare drag i skorstenen så det rök in som bara den. Livrädd blev jag att det skulle va nåt heltokigt, men så rätt vad det var brann det fint där inne o värmen börja sprida sig i köket..
Jag minns att i gamla gäst-stugan hos Jens fick man elda lite papper i en speciell lucka för att få drag, men jag verkar inte ha nån sån lucka. Ska undersöka saken närmare för det är lite otäckt när det bolmar i hela köket...

Nej nu ska jag nog göra lite nytta o inte bara sitta vid datorn hela tiden. Hade ju tänkt att försöka laga min trasiga säng o ge mig ut o kratta löv idag. Sängen ska jag nog göra mig ett ärligt försök på..men löven..ja vi får se, de får kanske ligga ett litet tag till. Drar mig för att gå ut när det är så förgjordat kallt.

Kram o hej!


RSS 2.0