Tomt här hemma!

Jhennifer åkte till sin pappa igår och de andra små busarna är hos sin pappa. Så det är bara jag , vovven o kissekatten här hemma. Tomt så det ekar är det...

Har jobbat hela dagen idag. Bella har varit på sitt dagis hos Lillan eftersom jag jobba heldag, så jag var inte hemma förrän 19.30 ungefär. Slängde mig i soffan o drack några välbehövliga koppar kaffe och kolla på Allsång från skansen.
Är kattvakt åt grannarna med så när tv.n var slut gick jag upp o kolla till dom. Jättekeliga är dom o riktigt söta.

Har börjat plufsa på mig lite runt midjan har jag märkt så idag har jag tagit itu med mina promenader igen. Har slarvat lite under semestern o inte gått så mycket som jag borde. Men ikväll tog Bella o jag en riktig långpromenad. Vi tog vägen förbi Jens med o hämtade nyckeln dit. Jag ska kolla till Smulan när han o barnen åker till Dalsland på lite semester. Vår promenad tog 1 timme o det var riktigt skönt att få röra på sig rejält. Får inte slarva så dant med det. Sätter sig på midjan direkt.. Känslig för viktuppgång är jag nu för tiden..
I morgon är jag ledig o då ska jag rida. Ska bli roligt. Lillan o jag har pratat om att jag ska ha vissa dagar i veckan då jag rider. Kan vara bra med lite rutiner när det gäller det. Sen har ju hon lättare att planera sina dagar också.
Ska försöka att gå upp skapligt i morgon så kanske jag kan ta min promenad på morgonen. Innan det blir alltför varmt, för då är det ju inte så skönt för varken Bella eller mig att ta vår Powerwalk.
Men om jag ska lyckas med det så borde jag gå o sova nu..

Gonatt med er/ Fia


Första dagen avklarad..

Tack gode du som bestämmer för att jag bara hade kort dag idag. Hade aldrig klarat av att jobba till kl 19 idag.. Redan vid 14 tiden var jag så trött o less på det o jag bara längtade därifrån. Men i morgon måste jag jobba till 19. Har lunchavbytare mellan kl 13-16.... Övrig tid är jag helt själv... Hoppas det är lite att göra för då går tiden fort iallafall..

Fick MMS kl 1 inatt av Lillan. Tarragona hade då fött 2 valpar än så länge. En svart o en gul.. De var så fina.. Så direkt när jag vaknade i morse så smsa jag till Lillan o fråga hur det gått. 9 små bäbisar har fötts. Om det inte var för att jag jobba så skulle jag fått vara med på valpningen. Synd att Tarragona inte kunde vänta till natten till onsdag. Men är det dags så är det. Det finns ju inget mysigare än att se de små liven födas...

kram på er/Fia

Sista dagen!!

Idag är min sista semesterdag :o( Inget kul överhuvutaget. Vill verkligen inte börja jobba i morgon igen.
Idag måste jag ju alltså göra allt det jag hade tänkt göra på semestern,men inte hunnit med. Hur jag nu ska få ihop det på en dag när tre veckor inte har räckt tidigare.
Jag är lite rädd att jag ska lyckas att försova mig första dagen. Jag har ju varit i princip död varje morgon o inte kunnat slå upp ögonen förrän tidigast kl 9 på mornarna. Jag får alltså gå o sova jättetidigt ikväll. 

igår hade jag middagsbjudning för mina vänner här. Det var jättetrevligt. Jag gjorde tacopaj och så åt vi glass o melon till efterrätt. Barnen börja leka dunken framåt kvällen så det var ganska bra fart på det här ett tag. Hoppas inga grannar klagar, men det är ju första gången det är ordentligt livligt från min sida, så det bör väl inte finnas något att klaga på tycker jag.

Idag blir det nog stranden efter lunch. Sen kommer väl resten av dagen vara fylld av ångest inför morgondagen. Måtte denna vecka gå busfort eftersom jag faktiskt har semester v 32 oxå. Jag har beställt fint väder till den oxå, så hoppas verkligen att vädergudarna är på min sida då..

kram på er/ Fia

Stranden o Trail-träning idag!

Fick hem Linus o Ronja ïgår kväll för att Jens skulle åka till Tyskland. Så när jag vaknade till på förmiddagen idag o kolla vädret så beslutade vi ganska snabbt barnen o jag att det blir stranden efter frukosten. Sagt o gjort, Jerusalemsbadet Here we come!! Det är så bra där för det finns härlig gräsyta att slå sig ner på och en lagom liten strandremsa för de små att leka på och så där lagom lång-grunt. Man slipper gå en mil för att få vatten över midjan, men ändå väldigt lagom för små Ronjor.. Medans vi satt där kom Rebecka o Oskar, så de slog sig ner hos oss och barnen lekte i vattnet.
Jag blev lite förvånad över hur skönt vattnet var. Vättern brukar annars vara väldigt kall, men nu var det faktiskt riktigt uthärdligt.  Vi var där några timmar men vid 14 åkte vi igen för att vi skulle hinna äta innan jag skulle vidare på nästa upptåg.. Lite strandbilder kommer här:
Linus solar sig liteLinus fotar mamma o lillasysterLinus har fotat vattnet..

Efter badandet lämna jag över barnen till Peter, då jag skulle köra Jhennifer o Emma till Trail-träningen hos Stina. Eftersom Emmas häst Mickie kan vara lite klurig att lasta sa jag till dom att vi lastar kl 16 så vi har gott om tid om det ska krångla, Men det var egentligen inga större besvär att få in henne så vi var där i god tid.
Enormt varmt var det i ridhuset, men jag är glad att jag inte red, för de som gjorde det led ännu mer av värmen.
Joy gick jättebra idag, Jhennifer var nöjd efteråt. Hon fick gå med Tiedemann-tygeln idag för att hjälpa henne gå ner i form ordentligt. Kan vara bra för Jhennifer att rida med den då hon inte alltid går i form ordentligt med henne. Så får Jhennifer känna när hon går riktigt bra. Enda Quarter-ekipaget var de den här gången också, sen var det bara massa Wannabee´s :o)  Emma som håller på att skola om sin häst till western-ridning gick det oxå jättebra för. De är duktiga tjejjerna...
Trail-träning hos stina.Jhennifer o Joy, Emma o Mickie

Nu är det midnatt o dags att gå o sova snart. Hade tänkt låna barnen i morgon och bada med dom i morrn igen, så jag hoppas på fint väder.

kram på er/Fia

Uteritt med Jhennifer o Emma

Har varit ute i skogen o ridit med Jhennifer o Emma idag på dan. Vi var väl iväg nån timma. Det var riktigt roligt faktiskt. Tabby var på hugget så hon ville gärna haka på o race-a i galoppen. Fort som tusan gick det, men det var buskul. Man har ganska mycket kraft under sig och man känner sig lite liten emellanåt när de sätter av i full kraft. Tack o lov så skötte sig Tabby bra så det var inga som helst problem att få stopp på henne trots att hon fick ligga på lite.
Jhennifer bara skratta åt mig, mitt flås är ju inte det bästa :o)
Jag hoppas och tror att hon tyckte det var kul att rida ut med mig. Jag vill gärna göra det fler gånger iallafall. Härlig Mor o dotter tid hade vi och det var väldigt uppskattat av mig..

kram på er/Fia

Haft kalas i eftermiddag.

Sent blev kvällen o trött som vanligt är jag, men min stora tjej är nöjd med sin dag o det är det viktigaste.
Dagen började ju med städning för min del o när jag ändå var i farten så blev hennes rum städat oxå. Jag som lovat mig själv att _inte_  gå in o städa hennes rum. Men det var verkligen katastrofområde där o jag ville inte att hennes gäster skulle behöva se det. Fast iofs, hon brydde sig ju inte, så egentligen hade ju inte jag behövt göra det heller..
Mamma o Henry kom, Lotta, Joakim o Jonas, Lillan, Björn o Moa , Monica och så var Emma här med, fast hon kom tidigare.
Hon fick en hel del pengar i present o lite annat smått o gott.

Efter allt kalasande kom Jens o hämtade småbarnen. De ska vara hos honom i två veckor nu. Men jag får hem dom på tisdag kväll igen till onsdag för pappsen ska åka bort..
Själv åkte jag bort till Camilla o kolla på film. Déja Vu med Denzel Washington, den var lite konstig, men väldigt bra..
Kan rekommenderas.

Sov gott hörrni.

kram på er/Fia

FÖDELSEDAG

idag blir det kalas för min stora tjej!
Paketöppning har det varit här redan. En önskad ridhjälm o ett set med Nivea duschcreme, deo o lotion. Sen fick hon pengar för det var vad hon helst ville ha..
I eftermiddag kommer släkten o firar med tårta o fika.Min

kram på er/Fia

Blev en låång dag idag..

Sov ganska länge idag iofs så det är väl kanske inte så konstigt att man sitter här o ugglar mitt i natten. Satt uppe igår o väntade på att Jhennifer skulle komma hem. Det blev ju inte förräns vid halvtvå på natten ungefär och sen hade hon ju hur mycket som helst att berätta så jag somnade ju jäättte sent sen.

Jaha, vad hände under dagen då?
Efter en riktigt slö förmiddag så åkte jag o lämnade tillbaka Enzo till Lillan. Sen åkte jag o barnen till en kompis och de lekte. Var ett tag sen jag träffade dom så vi hade en hel del att prata om. Passade på att kolla egenom vissa delar i deras hus som de haft problem med. Fick göra ett energibyte och försöka avisa en tant som inte har där att göra. Kändes som om jag fick iväg henne.
Blev enormt trött efteråt så vi satt en stund på altanen.

Åkte iväg o fixa sista presenterna till Jhennifer gjorde jag oxå. Var fortfarande lite borta i huvuet märkte jag för när jag betalade födelsedagskortet så minns jag inte ens hur mycket pengar jag gav tjejjen i kassan. Jag lämna bara över pengar, sa åt henne att kasta kvittot o sen gick jag.....Hoppas jag inte skulle ha växel tillbaka bara :o)

Under kvällen var vi hos Jens o grillade. Jag hoppade stutsmatta för första gången sen jag var liten. Det var buskul, men oj vad det fresta på benmusklerna o konditionen. Är nog kanske en bra konditionsträning om man har starka knän :o)
Ronja ville stanna kvar och sova hos pappa så det fick hon, men Linus ville följa med mamma hem. De två slagskämparna behöver vara ifrån varandra lite så det var bara bra att han ville med hem.

I morgon, eller rättare sagt idag ska vi ha kalas för min tjejja som blir Fjortis,,, Det är bara några timmar kvar nu.. 04.13 är hon född....

Kram på er/Fia

Myskväll med barnen!

Idag tog vi kväll tidigt. Så efter att jag har plitat ner detta blir det soffan o tv:n ihop med barnen.  Chipsen o godiset är redan laddat, bara läsken som saknas. Glömde ju köpa det, men Jens är o handlar så han skulle fixa det o komma förbi med det. TACK för det... Kan ju inte ha myskväll med barnen utan läsk ju!!!

Annars har vi spenderat dagen tillsammans med mamma. Vi åkte till ÖB och jag köpte en present till Jhennifer där. Hon blir ju fjortis på söndag.. Så vi handlade lite o sen åkte vi hem till henne och jag lagade lunch åt oss allihop. Mamma o Henry har aldrig ätit Carbonara...Hur man nu kan ha missat det.... så det blev till att laga det till min mamma.
Hon tyckte det var jättegott så hon åt massor. Henry tyckte också om det. Var lite kul att göra detta för mamma. Tror att hon tyckte det var mysigt att bli bjuden på mat, även fast det var i hennes kök det blev tillagat.

Inatt kommer Jhennifer hem igen. Har inte pratat med henne på hela dagen, jag har ringt men ingen har svarat så nu får hon ringa när hon sett att jag sökt henne.

Nej nu vill barnen att jag gosar med dom!

Kram på er/Fia 

Kvällen är här

Då har ytterligare en dag gått till ända...
Har varit hos Camilla ikväll o fått Ronjas hår friserat. Hon blev av med ganska många centimetrar, men ack så slitet det var. Carina, Camillas syster var visst lite duktig på det där o hjälpte oss. Gemensam kvällsmat blev det oxå. Alltid gott att äta flera stycken..
Barnen stöp i säng efter att tandborsten gjort sitt. Funderar på om man ska åka iväg varje kväll o komma hem sent. Verkar som om barnens tendenser till att försöka slå ihjäl varandra minskar då, och de är mycket smidigare att få isäng.
Men så kan man väl inte våldgästa alla man känner bara för det.  Får väl fortsätta att kämpa här hemma.
Idag har väl Linus o Ronja _bara_ haft två större slagsmål. Ganska långt mellanrum mellan dom också så jag hann sansa mig. Men man undrar ju, NÄR(???) ska de sluta slåss??? Är så trött på mina barns fighter och sen när de skyller på att den andre slog först. Som om det skulle spela någon roll... Jag tjatar varenda eviga dag om "Att man får inte slåss", men det går verkligen in i ena, o ut i andra, örat så förstås..

Enzo har varit en snäll kille idag iallafall. Han har inte försökt äta upp min katt en enda gång. Nyfiken på henne är han och han står gärna o tittar på henne, men han dreglar inte nämnvärt då, så maten i magen verkar tillräckligt. Tur för Cicci det, för jag tror att åtminstone halva hon skulle få plats i hans enorma mun..

Har pratat med min tvära tonåring som befinner sig i Malmö idag oxå.. Jag säger då det "GIV MIG STYRKA", o så har jag två till som ska bli 14 nångång. Shit, hon är inte rolig nu min donna... men det får man väl försöka stå ut med. Hon tycker väl inte att jag är så rolig heller som ställer krav på henne. I nuläget på hur hon beter sig mot sin mamma som hon nog helst skulle vilja byta ut.. Jag vill ju bara ha lite tacksamhet för allt jag gjort/gör för henne. Men hon fattar inte hur mycket jag sätter mig själv o mina önskningar åt sidan för att lyfta fram henne och få henne att utvecklas i ridningen. Men blir det ingen förändring på hur hon agerar mot mig så är det färdigt med det. Då blir det definitvt inte nån tävling i oktober...
Bläää..hoppas hon är gladare i morgon...

Skulle ju egentligen har ridit på Emmas pålle idag, men det har funnits dåligt med tid till det. Linke har haft kompisar här hela dagen. Hoppas att jag hinner ta en liten skogsrunda i morgon istället. Skulle vara lite härligt faktiskt.

kram på er/Fia

Saknar mina vänner...

De andra drog til Malmö och Bökeberg... Skulle på clinics för nyexaminerade tränare från USA. VILL OXÅ VARA DÄR!!!!!
Men jag har ju mina småttingbarn hemma o vill ju inte lämna bort dom för att åka iväg. Nästa vecka ska de ju till pappa igen och vara där  ett par veckor. Jhennifer fick ju följa med ner iallafall och det är ju jättekul. Hoppas bara att hon är behjälplig ordentliget eftersom jag slapp betala för hennes mat o uppehälle. Så hoppas jag att hon lär sig en hel del på att vara staketryttare denna gång. Blir ju tävling i oktober- Reining denna gång. Pleasuren är hon ju måttligt glad i..., men det slipper hon ju nu eftersom hon o Thord kan tävla Reining båda två på samma tävling, men i olika klasser då förstås.. (Hon är medryttare på Thords häst)

Men så har jag ju Enzo här. En underbart härlig och snufflig Rottishane. Lillans svärmor är rädd för honom så jag sa att han kunde vara här när de är i Bökeberg. Bella, som annars älskar Enzo, är lite surpuppig. Han tar ganska mycket plats, så hon känner sig väl lite avis på att han är här. Men hon får lika mycket kel som honom så hon kan vara lugn..

Måste ju skryta lite om mina vänner... SM- mästare i Team Penning blev de när vi var i High Chaparall i slutet på Juni. Ranch Horse Classics-tävlingarna.. Snygga medaljer!!!Thord, Lillan o Björn 28/6-08

Nästa år vill jag oxå tävla i RHC....vi får väl se hur det går med det...träning, träning och åter träning...

Nu borde jag nog hitta på något nyttigt istället för att sitta här o slöa..

SEE YOU

Då var man igång då!

Får väl se hur lång tid det tar innan jag lär mig hur allt här fungerar.
Skriv i välkomstmeddelandet att jag skulle skriva lite om min vardag som Fia... men det kom visst inte med..
Börjar ju bra :o)

Hursomhelst så ska ni på min blogg få läsa om alla mina bra dagar och om alla mina dåliga dagar. Har tre ungar som förgyller (!?) min vardag och har fullt upp med hundar o hästar (har tyvärr inga egna hästar, men det funkar bra att låna).
Har en liten söt katt oxå som mest ligger o sover...

Så.... ENJOY!!!!

Kram på er/Fia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0